اشپزی

ترظ تحیه ی غذا ها

ترظ تحیه ی غذا ها

۱۴ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

کوکو

کوکو, کوکو سیب زمینی, کوکو سیب زمینی مخصوص,انواع کوکو
ابتدا سیب‌زمینی، هویج، قارچ و یک عدد از فلفل دلمه‌ها را نگینی خرد و آنها را سرخ کنید.

مواد لازم :
سیب‌زمینی : 5 تا 6 عدد متوسط
تخم‌مرغ : 7 عدد
گوجه‌ فرنگی : یک عدد متوسط
هویج : یک عدد بزرگ
فلفل دلمه سبز و رنگی : از هر کدام یک عدد
قارچ:150  گرم
ژامبون خرد شده یا گوشت چرخ‌کرده :50 گرم
نخودفرنگی بخارپز شده: یک فنجان
زرشک ، روغن و نمک و فلفل: به میزان لازم
جعفری خرد شده: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :
ابتدا سیب‌زمینی، هویج، قارچ و یک عدد از فلفل دلمه‌ها را نگینی خرد و آنها را سرخ کنید. گوجه را هم خرد کرده همراه ژامبون یا گوشت چرخ‌کرده، نخودفرنگی بخارپز شده و تخم‌مرغ‌ها و جعفری خرد شده و نمک و فلفل و زرشک با هم مخلوط کنید و خوب ‌هم بزنید تا یکدست شود. در یک ماهیتابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را داغ کنید. مواد مخلوط شده کوکو را بلافاصله در روغن داغ بریزید و روی آن را صاف کنید.

گوجه خرد شده و فلفل دلمه رنگی خرد شده را روی کوکو بریزید و بعد ماهیتابه را در فر از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه در طبقه وسط فر، با حرارت 180 درجه سانتی​گراد قرار دهید. کوکو کاملا پف کرده و آماده شده را برش بزنید و در دیس مناسب بچینید و اطراف آن را با خیارشور و زیتون تزئین کنید.

ترشی

خانواده سبز: در فصل های سرد، خوردن غذا با ترشی بسیار لذت بخش است. ترشی مزه خاصی به غذا می بخشد و به همین دلیل، طرز تهیه انواع ترشی را برایتان انتخاب کرده ایم تا انواع طعم ها را در سفره خود داشته باشید. 

ترشـی آجــیل

مواد لازم

بادام پوست کنده: 200 گرم

فندق: 200 گرم

پسته: 200 گرم

مغز گردو: 200 گرم

سرکه، نمک و تخم گشنیز: به میزان لازم

انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیههمه آجیل‌ها را از یک ساعت قبل در آب گذاشته و خیس می‌کنیم، سپس آنها را از آب خارج کرده، مرتب می‌چینیم و در هر ردیف لابه‌لای آنها را کمی تخم گشنیز و نمک اضافه کرده و در پایان سرکه را روی مواد می‌ریزیم، به طوری که تمام مواد را پوشش دهد. این ترشی بسیار لذیذ است و پس از چهار تا پنج روز قابل استفاده می‌شود.ترشـی گل‌کلـم و انـارمواد لازمگل‌کلم: 200 گرم اناردان شده سفید: 200 گرم سیر نگینی خرد شده: یک بوته فلفل سبز تند: 30 گرم نمک و فلفل سفید از هر کدام: یک قاشق چایخوری سرکه سفید: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهگل‌کلم را ریز خرد کرده، سیر و فلفل تند را به همراه انار با گل‌کلم مخلوط می‌کنیم. نمک و فلفل سفید را افزوده و مواد را داخل شیشه استریل شده می‌ریزیم، روی آن را با سرکه سفید کاملا می‌پوشانیم و به مدت دو هفته زمان می‌دهیم تا ترشی آماده مصرف شود.ترشـی انار و لـبومواد لازملبو: پنج عدد سیب درختی: سه عددانار: دو عدد سرکه: به میزان لازم شکر: دو قاشق مرباخوری
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهلبوهای خام را رنده نموده و سرکه را به میزانی که روی لبوها را بگیرد، به آن اضافه می‌کنیم. ترکیب لبو و سرکه را روی حرارت ملایم گذاشته، اجازه می‌دهیم تا بجوشد و حالتی مانند مارمالاد پیدا کند. سیب‌ها را پوست کنده، رنده نموده و به لبوهای جوشیده اضافه می‌کنیم، سپس شکر را افزوده و می‌گذاریم تا مخلوط مواد چند جوش بخورد. مواد را کنار گذاشته تا سرد شوند. انارها را دان کرده، بعد از سرد شدن مواد، آن را افزوده و مخلوط می‌کنیم. ترشی را در شیشه ریخته، پنج تا شش روز در آن را بسته نگه داشته و اجازه می‌دهیم تا کاملا آماده شود.ترشـی تخـم مـرغ قـرمزمواد لازمچغندر قرمز: 425 گرمشکر قهوه ای: 50 گرمسرکه: 1/4 پیمانهآب سرد: 1/4  پیمانهنمک: نصف قاشق چایخوریمیخک: چهار عددچوب دارچین کوچک: یک عددتخم مرغ آبپز شده: شش عدد
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهشکر قهوه‌ای، سرکه، آب، نمک، میخک و چوب دارچین را با هم در یک ماهی‌تابه متوسط مخلوط می‌کنیم، سپس به مدت هشت دقیقه روی حرارت متوسط گذاشته و هم می‌زنیم. چغندرها را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر روی حرارت می‌گذاریم تا گرم شوند. پوست تخم‌مرغ‌های آب‌پز را گرفته، در ظرف مورد نظر برای تهیه ترشی گذاشته و بعد مخلوط را به آن اضافه کرده و در ظرف را محکم می‌بندیم. این ترشی حداقل پنج روز قبل از مصرف باید در یخچال نگهداری شود.ترشی کلم بنفشمواد لازمکلم بنفش: یک عددنمک: سه قاشق سوپخوریفلفل پاپریکا: یک قاشق سوپخوریفلفل قرمز: یک قاشق سوپخوریشکر: دو قاشق سوپخوریسرکه سفید: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهکلم بنفش را به صورت خلالی خرد کرده، سپس در آبکش می‌ریزیم و روی آن نمک می‌پاشیم. سه الی چهار ساعت به آن زمان می‌دهیم، پس از آن کلم بنفش را زیر آب سرد می‌شوییم و آن را کاملا فشار داده تا آب اضافی آن خارج شود. بعد در شیشه مناسبی ریخته و لابه‌لای آن پاپریکا، فلفل قرمز و شکر می‌پاشیم. روی آن را با سرکه سفید پر می‌کنیم و در آن را محکم می‌بندیم. این ترشی تا زمان مصرف، در بیرون یخچال ماندگاری دارد، ولی پس از این که در آن را باز کردیم باید در یخچال نگهداری شود، در غیر این صورت رنگ آن تغییر می‌کند.خیـارشوررمواد لازم ( دو کیلوگرم)خیار قلمی: دو کیلوگرمنمک: چهار قاشق غذاخوریدانه فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوریتلخون یا مرزه: 50 گرم (یک دسته کوچک)سرکه: یک پیمانهسیر: یک بوتهآب: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهبرای تهیه یک خیارشور عالی، یک روش بسیار عالی دارم که می‌خواهم به شما نیز یاد بدهم. در یک ظرف بزرگ مثل قابلمه آب می‌ریزیم و یک تخم‌مرغ خام در آن می‌اندازیم. حالا میزان مشخصی نمک افزوده و هم می‌زنیم. وقتی نمک کم باشد، تخم‌مرغ‌ همان حالت اولیه آب بی‌مزه را دارد، ولی وقتی به قدر کافی شور شود، سر تخم‌مرغ به سمت بالا مایل می‌شود. البته اگر آب بیش از حد هم شور شود تخم‌مرغ کامل حالت ایستاده می‌گیرد. بهترین زمان برای استفاده در شور‌ها زمانی است که تخم‌مرغ مایل به بالا می‌شود.آب نمک را روی حرارت گذاشته تا به جوش آید. همزمان شیشه‌ای تمیز انتخاب می‌کنیم و خیارها را یک ردیف داخل شیشه می‌چینیم، بعد دانه فلفل سیاه یا فلفل چیلی تازه و نیمی از تلخون را در شیشه می‌ریزیم. ردیف بعدی خیار را چیده و مابقی سبزی را هم می‌افزاییم. بعد سرکه را در شیشه می‌ریزیم و وقتی آب‌جوش آمد، سریع آن را روی خیارها می‌ریزیم، شیشه را لب به لب پر می‌کنیم و خیلی زود در شیشه‌ را می‌بندیم. در شیشه تا وقتی خیارشورها برسند نباید باز باشد. کامل پر کردن شیشه باعث پلمپ شدن در آن می‌شود. به صورت معمول خیارشور 10 تا 15 روز طول می‌کشد تا برسد. بهتر است شیشه در هوای باز نگهداری شود.

طرز طهیه ی دسر

1. دسر موز و توت فرنگی

دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم دارید:
  • ژلاتین: دو ورق
  • آب جوش: یک و یک‌دوم لیوان
  • موز: دو عدد خردشده
  • آب پرتقال: یک‌دوم لیوان
  • توت‌فرنگی خردشده: 500 گرم
  • پنیر خامه‌ای: 250 گرم
  • کره آب‌شده: 300 گرم
  • پودر وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • گردوی خردشده: یک‌دوم فنجان.
چطور درست کنید:1. ژلاتین را در آب جوش برای مدت دو دقیقه حل کنید و بعد آب پرتقال را در آن بریزید. موز و توت‌فرنگی ریز خردشده را هم می‌توانید به مخلوط ژله اضافه کنید. نیمی از این مخلوط را در قالب بریزید و برای مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.2. با همزن دستی خامه، پنیر خامه‌ای و پودر وانیل را هم بزنید تا مایه‌ای یکدست به دست آید.3. نیمی از کرم تهیه شده را روی ژله‌ای که در یخچال گذاشته بودید، بمالید. بقیه ژلاتین و میوه را روی این لایه بریزید و برای حدود دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب سفت شود. وقتی ژله خوب سفت شد بقیه کرم را روی این مخلوط بمالید و بعد نوش‌جان کنید.

سالاد مرغ و کرفس
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم دارید:
  • پودر ژلاتین: سه قاشق غذاخوری
  • آب: یک لیوان
  • هویج قالب زده: 200 گرم
  • کلم بروکلی: 200 گرم
  • گوجه فرنگی تزئینی: 20عدد
  • فیله مرغ آبپز و خردشده:
  • دو و نیم لیوان
  • پیاز: یک عدد
  • ساقه کرفس خلال‌شده: یک لیوان
  • برنج دانه گرد پخته: یک لیوان
  • نمک و فلفل: به دلخواه
  • سس مایونز: چهار قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید: چهار قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: شش قاشق غذاخوری.
چطوری درست کنید:1. پودر ژلاتین و آب را در شیرجوش بریزید و شیرجوش را در قابلمه‌ حاوی آب جوش قرار دهید و به روش بن‌ماری ژلاتین را در آب حل کنید.2. قالب‌تان را آب سرد بشویید و حدود یک‌ونیم سانتی‌متر از کف آن را با محلول ژلاتین پر کنید و قالب را در یخچال بگذارید تا ژله کاملا بسته شود.3. هویج‌ها،‌کلم‌ها و گوجه‌فرنگی‌ها را به فاصله مناسب روی ژله بسته‌شده بچینید و روی آنها را محلول ژلاتین بریزید طوری که فقط در بعضی از قسمت‌های قالب مواد از مایع بیرون بماند.4.دوباره قالب را در یخچال بگذارید تا این لایه هم خودش را بگیرد.5. گوشت مرغ، برنج پخته شده، کرفس، پیاز، نمک، فلفل و سس مایونز را خوب با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.6. با سرکه سفید، روغن زیتون، نمک و فلفل یک سس آماده کنید و آن را به مخلوط گوشت مرغ اضافه کنید.7. حالا محلول ژلاتین را به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را صاف و فشرده کنید و دوباره قالب را در یخچال بگذارید تا سفت شود. 8. وقتی خواستید سالاد را برگردانید قالب را چند ثانیه در آب جوش قرار دهید.

کرم فندق
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم دارید
  • ژلاتین: هفت ورق
  • زرده تخم‌مرغ: شش عدد
  • شیر: 250 گرم
  • فندق تست‌شده: 200 گرم
  • خامه: 350 گرم
  • شکر: 200 گرم
  • پیست فندق(آسیاب فندق و شکر به مقدار مساوی): 100 گرم.
چطوری درست کنید:1. زرده‌های تخم‌مرغ رابه کمک همزن با شکر مخلوط کنید. شیر را بجوشانید و کم‌کم به زرده اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط کنید.2. وقتی مخلوط خنک شد، فندق را خرد کرده و با پیست فندق و خامه مخلوط کنید.3. مخلوط زرده را به مواد حاوی خامه اضافه کنید و هم بزنید.4. ژلاتین‌ها را با آب سرد نرم کنید و روی بخار کتری قرار دهید تا ذوب شوند. بعد آنها را داخل کرم بریزید و بعد از مخلوط کردن در قالب قرار دهید.5. ایندسر را حدود هفت تا هشت ساعت در یخچال قرار دهید و بعد از خارج کردن در ظرف مورد نظر برگردانید.

 سالاد سبزیجات سه نفره
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم دارید:
  • آب‌جوش: دو لیوان
  • ژلاتین لیمو: چهار ورق
  • نمک: یک‌دوم قاشق غذاخوری
  • آب سرد: یک و یک‌دوم لیوان
  • سرکه: سه قاشق غذاخوری
  • هویج نگینی خردشده: یک و یک چهارم لیوان
  • مایونز: یک‌دوم لیوان
  • فلفل نگینی خردشده: یک لیوان
  • پیاز نگینی خردشده: یک‌چهارم لیوان.
چطوری درست کنید:1.ژلاتین، نمک و آب‌جوش را در کاسه بزرگی بریزید و حداقل برای دو دقیقه هم بزنید. بعد آنها را در آب سرد و سرکه بریزید و دو و سه‌چهارم لیوان از ژلاتین را در دمای اتاق نگه دارید. بقیه ژلاتین را برای حدود یک ساعت در یخچال بگذارید.2. هویج‌ها را روی ژلاتینی که کمی بسته شده بریزید، بعد با قاشق آن را داخل قالب بریزید. حدود 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا جایی که کمی دیگر سفت شود اما کامل نبندد.یک لیوان از ژلاتینی را که در دمای اتاق نگه داشته بودید همراه مایونز در کاسه‌ای بریزید و هم بزنید تا یکدست شود. بعد مواد را روی ژلاتینی که کمی بسته شده بریزید. 3. حدود 30 دقیقه در یخچال بگذارید اما نه آنقدر که ژلاتین کامل سفت شود.فلفل و پیاز را داخل بقیه ژلاتین بریزید و هم بزنید و بعد با قاشق روی این دو لایه تقریبا سفت شده بریزید. حدود سه ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.

مارمالاد پرتقال
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم دارید:
  • پرتقال: چهار عدد
  • شکر: یک تا یک و نیم پیمانه
  • آب: یک‌چهارم پیمانه
  • ورقه ژلاتین: دو ورق.
چطوری درست کنیم:1. پره‌های پرتقال را پوست  بگیرید و آنها را در مخلوط‌کن، مخلوط کنید. 2. شکر را روی پرتقال‌ها بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی مخلوط قوام آمد، ورقه ژلاتین را دو دقیقه در کمی آب خیس کرده و بعد از خارج کردن از آب به مارمالاد اضافه کنید.3. چند بار محلول را هم بزنید و از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن در ظرف قرار دهید.

پاستیل
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم داریم...
  • پودر ژلاتین: یک قاشق سوپ‌خوری
  • آب: 90 میلی لیتر
  • شکر: 220 گرم
  • آب سیب: 90 میلی‌لیتر
  • آب‌لیمو تازه: یک قاشق چای‌خوری
  • پوست لیمو رنده‌شده: یک قاشق چای‌خوری
  • رنگ سبز خوراکی: به میزان لازم.
چطوری درست کنیم:1. پودر ژلاتین را در آب سرد بریزید و به روش بنماری آن را حل کنید. شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید تا جوش بیاید و به مدت 15 دقیقه بجوشد تا غلیظ شود، ‌طوری‌که مواد تغییر رنگ ندهد.2. مواد را از روی حرارت برداشته و ژلاتین حل‌شده، آبلیموی تازه و رنده پوست لیمو را اضافه کنید. رنگ سبز را هم اضافه کنید و مواد را در قالب بریزید و به مدت 12ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود. 3. حالا می‌توانید پاستیل‌ها را از قالب خارج کرده و در صورت تمایل در مخلوط شکر و پودر نارگیل بغلتانید.

پودینگ زعفرانی
دسرها و سالادهای ژلاتینی ژلاتین,سالاد,دسر,انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه
چی لازم داریم:
  • پودر ژلاتین: چهار قاشق مرباخوری
  • شیر: چهار لیوان
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • خامه زده‌نشده: یک‌دوم لیوان
  • شکر: یک‌دوم لیوان
  • پودر وانیل شکری: سه بسته
  • گلاب: چهار قاشق مرباخوری
  • زعفران: به مقدار لازم.
چطوری درست کنیم:1.تخم‌مرغ و شکر را داخل یک کاسه خوب هم بزنید تا مخلوط یکسانی به دست آید. در یک ظرف دیگر شیر، خامه،‌وانیل و پودر ژلاتین را بریزید و تخم‌مرغ و شکر را هم به آنها اضافه کنید. 2. ظرف را روی شعله گاز قرار دهید و با همزن دستی خوب مخلوط را هم بزنید تا هم ژلاتین حل شود و هم مخلوط یکدست شود.3. وقتی مایه ولرم شد، شعله را خاموش کنید و زعفران و گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از آنکه مایه خنک شد، آن را در ظرفی که در نظر گرفته‌اید، بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود.

فلافل

فلافل یکی از غذاهای لبنانی است که وقتی از کنار ساندویچی‌های نزدیک بازار تهران می‌گذریم بوی سرخ‌شده آن به مشام می‌رسد و هر رهگذری را به سوی خود می‌کشاند.

 
 

فلافل,فلافل لبنانی,فلافل عراقیة,[categoriy]

 

فلافل، غذایی تند است و با ترشی سرو می‌شود، یعنی در ساندویچ آن به جای گوجه‌فرنگی و خیارشور، ترشی استفاده می‌کنند. نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده است زیرا اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی دارد. با ما همراه شوید تا با نکته‌های ظریفی که بهتر است هنگام پخت این غذا آن‌ها را رعایت کنید، آشنا شوید.

 

مقدار کالری

مواد غذایی یادشده در مجموع تقریباً دارای 1200 کیلوکالری انرژی هستند که در صورت تقسیم کردن آن‌ها میان 4 نفر مقدار کالری دریافتی به 300 کیلوکالری خواهد رسید. از آنجایی که این غذا با نان میل می‌شود، به ازای هر برش نان 30 گرمی (یک کف دست) با فلافل، 80 کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی یادشده اضافه خواهد شد.

 

همراه غذا

اگر می‌خواهید فلافل‌ها را با سس میل کنید، بهتر است که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه شده و گوجه‌فرنگی تازه در آن به کار رفته باشد. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی این غذاست. البته می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و گوجه‌فرنگی حلقه شده نیز میل کنید. نوشیدنیمناسب این غذا نیز می‌تواند یک لیوان شربت آب‌لیمو البته طعم‌دار شده با عرق نعناع باشد تا به هضم غذایتان کمک کند. البته چای نعناع هم گزینه مناسبی برای تندخوری های حرفه ای (مانند هندی ها) است.

 

طـرز تـهـیـه:

* در یک کاسه بزرگ، نخودهای چرخ شده را بریزید و رویشان پیاز رنده شده، تخم‌مرغ و ادویه‌ها را اضافه کنید.

* پیاز را ریز رنده کنید و به دلخواهتان فلفل قرمز اضافه کنید. اصل این غذا تند است اما در صورت تمایل می‌توانید مقدار تندی غذا را کم یا زیاد کنید.

* در تابه‌ای با دیواره‌های بلند مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و بگذارید تا داغ شود.

* سپس مقداری از مایه فلافل را بردارید و در قالب مخصوص بریزید و در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.

* پس از سرخ شدن نیز فلافل‌ها را در سبدهای فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. به این ترتیب می‌توانید فلافل‌های آماده شده را با برش‌های نان و ترشی سرو کنید.

 

مـواد لازم برای 4 نفر:

 نخود چرخ شده    2 لیوان 480 کیلوکالری

 
 پیاز بزرگ    1 عدد 25 کیلوکالری

 
 تخم‌مرغ    1 عدد 100 کیلوکالری

 
 روغن مخصوص سرخ کردن     7 قاشق غذاخوری 630 کیلوکالری

 
 زردچوبه، فلفل قرمز و نمک    به میزان دلخواه 0 کیلوکالری

 

 

9 راز فلافل:

فلافل از جمله غذاهای نانی است که اصلیت آن به لبنان برمی‌گردد البته چند نوع فلافل وجود دارد که اصلی‌ترین آن نوعی است که با نخود تهیه می‌شود اما فلافل ماش، عدس، بادمجان، سیب‌زمینی و نخود نیز وجود دارد اما برای خوش‌طعم‌تر شدن این غذا باید به نکته‌هایی دقت کرد:

1. برای آنکه نفاخی نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل خیس کنید و هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می‌توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و سپس نخودها را چرخ کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ می‌شوند.

2. بهترین ادویه برای تهیه این غذا، زیره است البته فرقی نمی‌کند که شما زیره سیاه اضافه می‌کنید یا سبز. افزودن زیره به این غذا به هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. در ضمن، می‌توانید به مایهفلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید به این ترتیب غذایتان عطر بهتری پیدا خواهد کرد.

3. هنگام چرخ کردن نخودها دقت کنید که آن‌ها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند زیرا در این صورت مایه فلافلوا می‌رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخودهای چرخ شده کمی از دانه‌های شکر درشت‌تر باشد.

4. در صورت تمایل می‌توانید به مایه فلافلتان تخم‌مرغ بزنید زیرا اگر نخودها به خوبی چرخ شده باشند، دیگر برای چسبنده شدن آن‌ها نیاز به افزودن تخم‌مرغ نخواهد بود. درباره بیکینگ‌پودر نیز باید بگویم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آن‌ها شود.

چاشنی مناسب این غذا فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه.

البته شما می‌توانید این غذا را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید

5. برای سرخ کردن فلافل، آن‌ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا کرده است، قرار دهید تافلافل‌ها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب آن‌ها پوک خواهند شد.

6. برای سرخ کردن فلافل‌ها از قالب‌های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن کاملاً داغ شود به این ترتیب باز هم شرایطی را فراهم کرده‌اید که فلافل‌های آماده‌شده ترد باشند.

7. چاشنی مناسب این غذا فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می‌توانید این غذا را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید.

8. بهتر است نان مناسب برای خوردن این غذا پیتا باشد که نوعی نان لبنانی است و کمی ضخیم‌تر از نان لواش است و دو لایه دارد.

9. نوشیدنی پیشنهادی من همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است. البته هندی‌ها با این غذانوشیدنی‌ای به نام لاسی می‌نوشند؛ «لاسی» دوغ شیرینی است که مواد تشکیل‌دهنده آن، میوه است.

 

اگر اضافه وزن دارید

بهتر است به تعداد برش‌های نانی که همراه این غذا می‌خورید، دقت کنید و از زیاده‌روی در خوردن آن بپرهیزید. قبل از غذا نیز بهتر است یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه میل کنید یا سبزی‌های بخارپز شده را در کنار آن قرار دهید چرا که زودتر احساس سیری خواهید کرد.

 

اگر یبوست دارید

از نان‌های سبوس‌دار برای خوردن فلافل استفاده کنید و سبزی خوردن را در کنار این غذا فراموش نکنید. یادتان باشد افزایش فیبر دریافتی همراه هر وعده غذایی به شما کمک خواهد کرد مشکل گوارشیتان بهبود پیدا کند.

 

اگر کلسترول دارید

از آنجایی که این غذا سرخ شده است به شما پیشنهاد می‌کنیم در مصرف آن محدودیت به خرج دهید و آن را با سبزی‌های بخارپز شده‌ای مثل کدوسبز و لوبیاسبز بخارپز شده میل کنید. البته می‌توانید به غیر از پیاز به این غذا چند حبه سیر تازه نیز بزنید زیرا این سبزی به تنظیم چربی خون کمک می‌کند.

اش بیبی سشنبه

مواد لازم

سبزی آش 1 کیلو گرم 

عدس 1 پیمانه

نخود 2/1 پیمانه

لوبیا چشم بلبلی 2/1 پیمانه

رشته آش 200 گرم

پیاز داغ 2 قاشق سوپخوری

سیر داغ 1 قاشق سوپخوری

نعنا داغ برای تزئین

نمک و فلفل و ادویه مقداری

کشک 1 پیمانه

کوفته ریزه 200 گرم

 

آش بی بی سه شنبه

آش بی بی سه شنبه

  
طرز تهیه

نخود و لوبیا را از 12 ساعت قبل خیس بگزارید. سپس با مقداری آب و نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود. بعد عدس را اضافه کنید. پس از پخت کامل حبوبات سبزی آش را اضافه نمایید.

بعد از ۳۰ دقیقه پیاز داغ را به همراه ادویه و فلفل در روغن تفت دهید و به آش بیافزایید. پس از آن کوفته ریزه ها را اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا آش لعابدار شود. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت رشته آش را بیفزایید. و بعد از 15 دقیقه آش را در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ تزئین کنید.

کشکبا

مواد لازم

  • اسفناج یا برگ چغندر 1 کیلوگرم
  • گوشت به مقدار لازم (مقدار گوشت بستگی به سلیقه دارد)
  • پیاز سرخ شده 2 عدد
  • جو پخته شده یک و نیم لیوان
  • کشک 1 کیلوگرم
  • پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری

کشکبا

کشکبا

طرز تهیه

جو را بپزید و با چرخ گوشت یا مخلوط کن آن را له کنید.اسفناج را خرد کنید و بگذارید با جو له شده بپزد.سپس کشک را به آن اضافه کنید و اگر سفت بود کمی آب به آن اضافه کنید.

نعناع داغ یا پونه را هم درون آش بریزید و بگذارید با هم بجوشند و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.به دلیل داشتن کشک، نمک را به مقدار کمتری اضافه کنید تا آش شور نشود.بعد از پختن و جا افتادن، آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با مقداری پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین کنید.

کشکبا نوعی آش بوده که از غذاهای محلی روستای فریزهند نطنز می باشد.

نان سبزیجات

مواد لازم
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
مایه خمیر 5/1 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
آرد سفید 400 گرم
شیر گرم 1 لیوان
سبزیجات تازه خرد شده ( شوید ، جعفری ، پیازچه و آویشن) 3 قاشق غذا خوری

 
طرز تهیه
ابتدا شکر را در شیر گرم ریخته و مایه خمیر را به آن اضافه می کنیم . در ظرف را می بندیم تا 5 دقیقه بماند و سطح آن پف کند . به آرامی هم زده و آرد ونمک را اضافه می کنیم تا خمیر به دست بچسبد روی آن را می پوشانیم و در جای گرم می گذاریم بماند تا حجم آن دو برابر شود . یک قالب مکعب مستطیل 10*30 را چرب می کنیم و آرد می پاشیم . خمیر را با سبزیجات مخلوط می کنیم و در قالب قرار می دهیم . روی سطح آنرا با کارد چند شکاف می دهیم و روی آنرا می پوشانیم . حدود 30 دقیقه در جای گرم خمیر را می گذاریم تا باز پف کند . فر را با دمای 400 درجه گرم می کنیم و به مدت 35 دقیقه می پزیم بعد از قالب جدا می کنیم و ورقه ورقه می کنیم . این مواد برای 4 تا 6 نفر است .

خوراک اسفناج وکالباس

مواد لازم


۴۵۰ گرم برگ اسفناج تازه
 پنج ورق کالباس گوشت‎
 یک حبه سیر خرد شده‎
 یک عدد پیاز متوسط خرد شده
 کمی جوز هندی

 نمک و فلفل
 دو قاشق غذاخوری کره‎
 دو قاشق غذاخوری آرد‎
 یک فنجان شیر


طرز تهیه
اسفناج ها را تمیز کرده، بشویید، خرد کرده و در آب جوش به مدت دو دقیقه ریخته تا بپزد. سپس آن را در آبکش ریخته و صبر کنید تا سرد شود. روغن را در تابه ریخته، پیاز، سیر و کالباس را در آن تفت دهید. کره را در ظرف دیگری ریخته و به مدت دو دقیقه آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید، سپس شیر را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی بپزد. مخلوط اسفناج درون ماهیتابه را به شیر پخته شده اضافه کنید، سپس به میزان دلخواه جوز هندی و نمک و فلفل به آن اضافه کنید.

بزقرمه

مواد لازم

بز قورمه غذای کرمانی

گوشت ماهیچه 500 گرم
سیب زمینی پخته شده 250 گرم
نخود و لوبیا سفید از هر کدام 100 گرم
پیاز 150 گرم
سیر یک حبه
کشک ساییده‌شده 250 گرم
زعفران آب‌کرده یک قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
سیر و پیاز داغ و مغز گردو به میزان لازم


طرز تهیه

گوشت، نخود، لوبیا، زردچوبه، پیاز و سیر کوبیده را با حدود دو و نیم لیوان آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس حرارت را کم کرده تا مواد پخته شوند. پس از پخته شدن مواد، سیب‌زمینی را اضافه و آنها را با گوشت‌کوب کاملا نرم کنید. کشک، زعفران، نمک و فلفل را به مواد افزوده و در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با سیر و پیاز داغ، زعفران و گردو تزئین کرده و سرو کنید.

برنج ایتالییایی

مواد لازم

سینه مرغ یا فیله خلالی شده 250 گرم

اسفناج خرد شده 500 گرم

هویج خلالی شده 300 گرم

پیاز سرخ شده نصف پیمانه

ذرت نصف پیمانه

محلول زعفران دو تا سه قاشق سوپخوری

قـارچ خرد شده 300 گرم

برنج چهار پیمانه

نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

نخودفرنگی و آبلیمو به میزان لازم

برنج ایتالیایی

برنج ایتالیایی

طرز تهیه

ابتدا پیاز سرخ شده را در تابه‌ای ریخته و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. خلال‌های مرغ را به آن افزوده کاملا تفت می‌دهیم. سپس هویج را اضافه کرده، با مواد مخلوط نموده، بعد اسفناج را افزوده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم تا مواد پخته و نرم شوند.

در ظرف دیگری قارچ‌ های خرد شده را به همراه کمی روغن و یک قاشق سوپخوری آبلیمو تفت داده تا آب قارچ کشیده شود. بعد قارچ‌ها را به همراه ذرت، نخودفرنگی، نمک، فلفل و ادویه به مواد اضافه کرده و مخلوط می‌نماییم. حالا حرارت را خاموش کرده، برنج را آبکش نموده و مواد را به همراه محلول زعفران لابه‌لای برنج ریخته و برنج را دم می‌گذاریم. بعد از 30 تا 40 دقیقه غذای ما آماده سرو می‌باشد.