دلمه بادنجان قلمی
اگه با دلمه ها میونه داشته باشید باید بگم اینم یکی از خوشمزه هاشه که به نظرم از دلمه بادنجان دلمه ای خوشمزه تر میشه.
بادنجان قلمی 4 عدد
لپه نیم پز 2/1 پیمانه
برنج نیم پز 2/1 پیمانه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
پودر گل سرخ 1 ق غ
رب گوجه 1 ق غ
سبزیجات معطر خیس یا خشک 3 ق س
پیاز رو تفت بدید و با گوشت سرخ کنید و رب و ادویه بزنید بعد هم سبزیجات معطر مثل مرزه که طعم عالی واسه دلمه و کوفته هاست و باقی سبزیجات رو بریزید. ادویه دلخواهتون رو بهش بزنید و نمکش رو اندازه کنید.
بعد هم لپه و برنجش رو بریزید. اگه طعم سیر رو دوست دارید یه حبه توش رنده کنید یا کمی از پودرش بزنید تا دلمتون طعمی متفاوت بگیره. کمی آب بریزید و اجازه بدید همه مواد طعمشون رو بهمدیگه بدهند و آبش کاملا کشیده بشه و سرد که شد پودر گل رو بریزید توش .
بادنجانها رو با دقت و با قاشق شربت خوری که بلند و کوچکه خالی کنید و یه تفتی بدید دورش رو. با پوست باید باشند. وگرنه له میشوند.
سرد که شدنند از مواد با همون قاشق بلند با دقت توشون بریزید و پر کنید.
اضافی موادتون رو با بادنجانهایی که از داخل بادنجانها در آورده بودید و سرخشون کرده بودید مخلوط کنید و وقتی بادنجانها رو توی تابه چیدید برای پخت نهایی مایه باقی مانده مخلوط شده با توی بادنجانهای سرخ شده رو دورش بریزید و کمی آب را با 1 ق غ رب و کمی آبغوره مخلوط و روی مواد بریزید و با حرارت کم بپزید تا آبش کاملا کشیده بشه.
وقت سرو روشون گل محمدی بپاشید.
میتونید از قبل بادنجانها رو خالی کنید و دورشون رو سرخ کنید و توی بادنجانها رو هم نگینی خرد و سرخ کنید و فریز کنید برای مجالس و مهمانیهاتون. در زمان مصرف یخش که باز شد امیه ای که درست کردید رو توش پر کنید.
این دلمه بیشتر در تبریز تهیه میشه.
نوش جون