اشپزی

ترظ تحیه ی غذا ها

ترظ تحیه ی غذا ها

ترشی

خانواده سبز: در فصل های سرد، خوردن غذا با ترشی بسیار لذت بخش است. ترشی مزه خاصی به غذا می بخشد و به همین دلیل، طرز تهیه انواع ترشی را برایتان انتخاب کرده ایم تا انواع طعم ها را در سفره خود داشته باشید. 

ترشـی آجــیل

مواد لازم

بادام پوست کنده: 200 گرم

فندق: 200 گرم

پسته: 200 گرم

مغز گردو: 200 گرم

سرکه، نمک و تخم گشنیز: به میزان لازم

انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیههمه آجیل‌ها را از یک ساعت قبل در آب گذاشته و خیس می‌کنیم، سپس آنها را از آب خارج کرده، مرتب می‌چینیم و در هر ردیف لابه‌لای آنها را کمی تخم گشنیز و نمک اضافه کرده و در پایان سرکه را روی مواد می‌ریزیم، به طوری که تمام مواد را پوشش دهد. این ترشی بسیار لذیذ است و پس از چهار تا پنج روز قابل استفاده می‌شود.ترشـی گل‌کلـم و انـارمواد لازمگل‌کلم: 200 گرم اناردان شده سفید: 200 گرم سیر نگینی خرد شده: یک بوته فلفل سبز تند: 30 گرم نمک و فلفل سفید از هر کدام: یک قاشق چایخوری سرکه سفید: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهگل‌کلم را ریز خرد کرده، سیر و فلفل تند را به همراه انار با گل‌کلم مخلوط می‌کنیم. نمک و فلفل سفید را افزوده و مواد را داخل شیشه استریل شده می‌ریزیم، روی آن را با سرکه سفید کاملا می‌پوشانیم و به مدت دو هفته زمان می‌دهیم تا ترشی آماده مصرف شود.ترشـی انار و لـبومواد لازملبو: پنج عدد سیب درختی: سه عددانار: دو عدد سرکه: به میزان لازم شکر: دو قاشق مرباخوری
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهلبوهای خام را رنده نموده و سرکه را به میزانی که روی لبوها را بگیرد، به آن اضافه می‌کنیم. ترکیب لبو و سرکه را روی حرارت ملایم گذاشته، اجازه می‌دهیم تا بجوشد و حالتی مانند مارمالاد پیدا کند. سیب‌ها را پوست کنده، رنده نموده و به لبوهای جوشیده اضافه می‌کنیم، سپس شکر را افزوده و می‌گذاریم تا مخلوط مواد چند جوش بخورد. مواد را کنار گذاشته تا سرد شوند. انارها را دان کرده، بعد از سرد شدن مواد، آن را افزوده و مخلوط می‌کنیم. ترشی را در شیشه ریخته، پنج تا شش روز در آن را بسته نگه داشته و اجازه می‌دهیم تا کاملا آماده شود.ترشـی تخـم مـرغ قـرمزمواد لازمچغندر قرمز: 425 گرمشکر قهوه ای: 50 گرمسرکه: 1/4 پیمانهآب سرد: 1/4  پیمانهنمک: نصف قاشق چایخوریمیخک: چهار عددچوب دارچین کوچک: یک عددتخم مرغ آبپز شده: شش عدد
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهشکر قهوه‌ای، سرکه، آب، نمک، میخک و چوب دارچین را با هم در یک ماهی‌تابه متوسط مخلوط می‌کنیم، سپس به مدت هشت دقیقه روی حرارت متوسط گذاشته و هم می‌زنیم. چغندرها را اضافه کرده و دو دقیقه دیگر روی حرارت می‌گذاریم تا گرم شوند. پوست تخم‌مرغ‌های آب‌پز را گرفته، در ظرف مورد نظر برای تهیه ترشی گذاشته و بعد مخلوط را به آن اضافه کرده و در ظرف را محکم می‌بندیم. این ترشی حداقل پنج روز قبل از مصرف باید در یخچال نگهداری شود.ترشی کلم بنفشمواد لازمکلم بنفش: یک عددنمک: سه قاشق سوپخوریفلفل پاپریکا: یک قاشق سوپخوریفلفل قرمز: یک قاشق سوپخوریشکر: دو قاشق سوپخوریسرکه سفید: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهکلم بنفش را به صورت خلالی خرد کرده، سپس در آبکش می‌ریزیم و روی آن نمک می‌پاشیم. سه الی چهار ساعت به آن زمان می‌دهیم، پس از آن کلم بنفش را زیر آب سرد می‌شوییم و آن را کاملا فشار داده تا آب اضافی آن خارج شود. بعد در شیشه مناسبی ریخته و لابه‌لای آن پاپریکا، فلفل قرمز و شکر می‌پاشیم. روی آن را با سرکه سفید پر می‌کنیم و در آن را محکم می‌بندیم. این ترشی تا زمان مصرف، در بیرون یخچال ماندگاری دارد، ولی پس از این که در آن را باز کردیم باید در یخچال نگهداری شود، در غیر این صورت رنگ آن تغییر می‌کند.خیـارشوررمواد لازم ( دو کیلوگرم)خیار قلمی: دو کیلوگرمنمک: چهار قاشق غذاخوریدانه فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوریتلخون یا مرزه: 50 گرم (یک دسته کوچک)سرکه: یک پیمانهسیر: یک بوتهآب: به میزان لازم
انواع ترشی و شور (1) انواع ترشی,شور,آشپزی,انواع ترشی
طرز تهیهبرای تهیه یک خیارشور عالی، یک روش بسیار عالی دارم که می‌خواهم به شما نیز یاد بدهم. در یک ظرف بزرگ مثل قابلمه آب می‌ریزیم و یک تخم‌مرغ خام در آن می‌اندازیم. حالا میزان مشخصی نمک افزوده و هم می‌زنیم. وقتی نمک کم باشد، تخم‌مرغ‌ همان حالت اولیه آب بی‌مزه را دارد، ولی وقتی به قدر کافی شور شود، سر تخم‌مرغ به سمت بالا مایل می‌شود. البته اگر آب بیش از حد هم شور شود تخم‌مرغ کامل حالت ایستاده می‌گیرد. بهترین زمان برای استفاده در شور‌ها زمانی است که تخم‌مرغ مایل به بالا می‌شود.آب نمک را روی حرارت گذاشته تا به جوش آید. همزمان شیشه‌ای تمیز انتخاب می‌کنیم و خیارها را یک ردیف داخل شیشه می‌چینیم، بعد دانه فلفل سیاه یا فلفل چیلی تازه و نیمی از تلخون را در شیشه می‌ریزیم. ردیف بعدی خیار را چیده و مابقی سبزی را هم می‌افزاییم. بعد سرکه را در شیشه می‌ریزیم و وقتی آب‌جوش آمد، سریع آن را روی خیارها می‌ریزیم، شیشه را لب به لب پر می‌کنیم و خیلی زود در شیشه‌ را می‌بندیم. در شیشه تا وقتی خیارشورها برسند نباید باز باشد. کامل پر کردن شیشه باعث پلمپ شدن در آن می‌شود. به صورت معمول خیارشور 10 تا 15 روز طول می‌کشد تا برسد. بهتر است شیشه در هوای باز نگهداری شود.
  • علی حسینی اسفاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی